Connect with us

mGaska.pl

mGaska.pl

Jedzenie

Onaciaglegotuje poleca: Frittata z cukinią i pieczarkami

Reklama

Promowane firmy

Zobacz wszystkie

Pieczony omlet z cukinią, pieczarkami i startym parmezanem, idealny do przygotowania na zapas.

Lista zakupów:

3 jajka

1/2 małej cukinii (pokrojonej w cienkie półplasterki)

4-5 pieczarek (pokrojonych w plasterki)

1 łyżeczka oliwy z oliwek

Sól i pieprz do smaku

Opcjonalnie: 2 łyżki tartego parmezanu

Jak zrobiłam?

Na patelni rozgrzałam oliwę, dodałam cukinię i pieczarki. Smażyłam przez 3-4 minuty, aż zmiękną.

W misce roztrzepałam jajka, doprawiłam solą i pieprzem, a następnie przelałam na patelnie.

Smażyłam na małym ogniu, aż frittata zacznie się ścinać.

Jeśli zdecydujesz się użyć parmezanu, to teraz jest na to czas. Ja uwielbiam i polecam, posypuję nim wierzch i wstawiam patelnię na kilka minut do piekarnika, aby frittata się dopiekła.

Przekładam frittatę na talerz i kroję na porcje.

Dziękujemy, że przeczytałaś/łeś nasz artykuł do końca. Możesz przejść na stronę główną, wejść na naszą stronę na Facebooku, zasubskrybować nas na Instagramie lub posłuchać na Spotify i YouTube. A spragnionych emocji zapraszamy na mNewsy.pl.

Reklama

Aktualne oferty pracy

Zobacz wszystkie
Poznań
5000-7000 PLN
full-time
Zobacz więcej
Białystok - centrum
4500-6000 PLN
full-time
Zobacz więcej
Warszawa
5000-7000 PLN
full-time
Zobacz więcej

Z moimi przepisami, ramie w ramie akceptujemy siebie takie jesteśmy, znajdujemy siłę i motywację, by zawalczyć o fantastyczne samopoczucie i wymarzone cele sylwetkowe.


Reklama

Więcej w Jedzenie

×